Åtkomst till plattformen

Inbjudningar

Användare som får en inbjudan om att ansluta sig till plattformen kan logga in genom att välja alternativet Logga in i sitt e-postmeddelande. Du måste ange e-postadressen och det tillfälliga lösenordet som stod i meddelandet.

E-postmeddelande med inbjudan till Skyword.

När du har loggat in blir du ombedd att ange ditt för- och efternamn och att skapa ett nytt lösenord. Enligt bilden nedan måste lösenordet

• bestå av minst åtta och högst 30 tecken
  • innehålla en liten bokstav
  • innehålla en stor bokstav
  • innehålla ett numeriskt tecken
  • innehålla ett specialtecken.

På sidan där du skapar ett nytt konto krävs det att du anger ditt för- och efternamn och skapar ett nytt lösenord.

Aktivera tvåstegsverifiering

• När du ombeds att aktivera tvåstegsverifiering för ditt konto är första steget att välja en verifieringsmetod. Detta sker så fort du har loggat in – du kommer inte att kunna göra någonting på Skyword-plattformen förrän du har aktiverat tvåstegsverifiering.

Du ombeds att välja en verifieringsmetod för tvåstegsverifiering.

Den föredragna metoden är att generera verifieringskoden med Google Authenticator, en gratisapp som kan installeras på en mobil enhet (stöd för iOS-, Android-, Windows Phone- och Blackberry-enheter). Du kan också få verifieringskoden via ett SMS (avgift kan tillkomma). När du har valt en metod ska du ställa in din mobila enhet.

Google Authenticator

Om du väljer att generera verifieringskoder med Google Authenticator ska du installera appen, lägga till en ny tidsbaserad nyckel för Skyword och sedan skanna streckkoden som visas på skärmen. Följ dessa anvisningar för att installera Google Authenticator på din mobila enhet.

Du kan installera Google Authenticator för att generera verifieringskoden.

Om din mobila enhet inte har någon kamera, eller om det inte går att skanna streckkoden, kan du ange en hemlig nyckel manuellt i Google Authenticator.

Du kan ange en kod manuellt för att koppla Google Authenticator till din mobila enhet.

Därefter anger du verifieringskoden som genererats av Google Authenticator för att verifiera att appen har installerats på din mobila enhet.

Ange verifieringskoden för att verifiera den mobila enheten.

SMS

Om du vill få verifieringskoder skickade via SMS måste du ange ditt telefonnummer. Din telefon måste kunna ta emot SMS (avgifter kan tillkomma).

Du kan konfigurera din telefon för att kunna motta verifieringskoder via SMS.

Skyword skickar ett SMS med en verifieringskod. Du måste ange denna verifieringskod för att verifiera att telefonen har ställts till.

Du måste ange verifieringskoden för att verifiera ditt telefonnummer.

Bekräftelse och reservkoder

Du kommer att få ett e-postmeddelande som bekräftar att tvåstegsverifiering har aktiverats. Vi rekommenderar att du skriver ut och sparar reservkoderna. Länken finns på sista sidan i installeringsprocessen för tvåstegsverifieringen. Information om reservkoder finns i sista avsnittet i den här artikeln.

Du bör skriva ut och spara reservkoderna för ditt konto.

Du kan också ange att Skyword-plattformen ska lita på din dator i 30 dagar. Skyword kommer då ihåg datorn och du behöver inte ange någon ny verifieringskod på just den datorn under 30 dagar.

Logga in med tvåstegsverifiering

När tvåstegsverifiering har aktiverats för ditt konto behöver du ange en verifieringskod när du loggar in på Skyword-plattformen.

Du måste ange en verifieringskod för att logga in.

Du kan också ange att Skyword-plattformen ska lita på din dator i 30 dagar. När den här rutan är ikryssad kommer Skyword att minnas din dator och du behöver inte ange någon ny verifieringskod under 30 dagar.

Reservkoder

Reservkoder är engångskoder som du kan använda för att logga in på Skyword-plattformen utan din mobila enhet. Dessa reservkoder finns tillgängliga och kan genereras på sidan Mitt konto.

Obs: Det är mycket viktigt att du skriver ut reservkoderna och förvarar dem på en säker plats. Om du skulle bli av med din telefon eller inte kan ta emot SMS kan du använda reservkoderna för att få tillgång till ditt Skyword-konto. För att använda en reservkod loggar du in på Skyword och anger en reservkod när du ombeds att ange verifieringskoden.

Följ de här anvisningarna för att generera reservkoder:

1. Välj Mitt konto på användarmenyn.
  2. Klicka på Generera/visa reservkoder under Kontosäkerhet.
  3. Ange ditt lösenord.
  4. Tryck på knappen Generera nya koder. Du bör skriva ut koderna och förvara dem på en säker plats.

Obs: Reservkoderna är engångskoder. När en kod har använts tas den bort från listan över reservkoder. Du kan alltid generera nya reservkoder. Eventuella reservkoder som inte har använts blir ogiltiga och avlägsnas när nya reservkoder genereras.